برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

کاتالوگ

مقالات

مشاوره تجهیز باشگاه

اخبار بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

لیست باشگاه بدنسازی

تبلیغات

برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

مقالات

اخبار بدنسازی

کاتالوگ

مشاوره تجهیز باشگاه

تبلیغات

لیست باشگاه بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

logo
منو
برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

کاتالوگ

مقالات

مشاوره تجهیز باشگاه

اخبار بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

لیست باشگاه بدنسازی

تبلیغات

برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

مقالات

اخبار بدنسازی

کاتالوگ

مشاوره تجهیز باشگاه

تبلیغات

لیست باشگاه بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

سیستمها ی پیشرفته بدنسازی و پرورش اندام

سیستمها ی پیشرفته بدنسازی زیادی در تمرینات وجود دارد که بتوان از آن در پیشرفت بافت عضلانی استفاده کرد. مطالعه سیستم ها و انتخاب درست آنها از پیش شرط های موفقیت در رشته بدنسازی می باشد. در ادامه به معرفی سیستم ها ی استاندارد می پردازیم.

  • هرمی

ساده ترین و پرکاربرد ترین و در عین حال کم خطر ترین سیستمها ی پیشرفته بدنسازی به شمار می رود. به این صورت که از وزنه کم با تکرار بیشتر به سمت وزنه بیشتر و تعداد کمتر تمرین می کنیم به دلیل اینکه عضله با وزنه کم تر در ابتدا تحت فشار کمتری قرار می گیرد و هنگام تمرین با وزنه های سنگین عضله کاملا گرم و اماده شده احتمال اسیب دیدگی خیلی کم است.

  • هرمی معکوس

این نوع تمرین برای مبتدیان ممنوع است نحوه تمرین به این شکل است که ابتدا عضله با یک حرکت کششی و وزنه سبک (مثلا دستگاه فلای برای تمرین پرس سینه) کاملا گرم می شود سپس تمرین را از وزنه سنگین با تکرار کم شروع می کنیم و در ست های بعدی با کم کردن وزنه تعداد را تکرار را ثابت و یا بیشتر می کنیم. مزیت این تمرین فشار کامل به عضله به علت انرژی بیشتر در ست اول و اشکال آن احتمال بروز آسیب در صورت گرم و آماده نبودن بدن ورزشکار است.

  • سوپرست – تری ست – جاینت ست

سوپرست (انجام ۲ ست تمرین پشت سرهم) یکی دیگر از سیستمهای رایج در باشگاهها است از این سیستم در دوران تفکیک و زمان نزدیک به مسابقات و یا دروان حجم استفاده می شود. معمولا در دوران تفکیک از سوپرست برای تمرین روی دو عضله مخالف (برای بالا بردن میزان کالری سوزی و شدت جریان خون) و در دوران حجم انجام دو نوع تمرین روی یک عضله (مثلا پرس سینه هالتر + قفسه سینه دمبل) برای بالا بردن کیفیت و فشار تمرین استفاده می شود.

سیستم سوپرست برای سایزی فوق العاده

انجام سه ست به تری ست و چهار و بیشتر ست پشت سر هم به جاینت ست (ماموت ست) گفته می شود که عمدتا در دوران تفکیک و کات کاربرد دارند.
بهترین مثال از تری ست انجام سه حرکت نشر از جانب + نشر از جلو + نشر از پشت است.
یک مثال از تمرین به روش ماموت ست در دوران تفکیک می تواند به این شکل باشد
جلو بازو سیم کش + پشت بازو سیم کش + جلو بازو سیم کش + پشت بازو سیم کش
از ماموت ست ها بندرت در دوران حجم استفاده می شود.

  • سیستم کمکی

یکی از رایج ترین سیستمها ی پیشرفته بدنسازی در بالا بردن شدت تمرین است به این نحو که ۲ تا ۴ تکرار نهائی یک ست را در صورت رسیدن به ناتوانی از کمک حریف تمرینی استفاده می کنیم نکات مهم در این نوع سیستم این است که حریف تمرینی باید تنها در نقطه توقف حرکت و به مقدار مناسب شما را کمک کند و نه بیشتر و نه زودتر ضمنا مرحله منفی حرکت (پائین آوردن) را باید خودتان به تنهائی انجام دهید و انجام حداقل ۶ تکرار به تنهائی برای مبتدیان در این سیستم ضروری است. کاربرد این سیستم فقط در دوران حجم است.

  • سیستم تقلبی

ساده ترین تعریف این نوع سیستم استفاده از سایر عضلات بدن بجای یار کمکی است اگر هنگام تمرین جلو بازو با هالتر هنگام انجام ۸ تکرار به ناتوانی رسیدید و ۲ تکرار آخر را قدری به کمک فیله کمر و بازوها انجام دادید از این سیستم استفاده کرده اید نکته مهم اینکه نباید تمرین به این شکل جزو عادات و شیوه همیشگی تمرین شما باشد بلکه باید وزنه ای را انتخاب کنید که با فشار بر عضله اصلی تمرین را به اتمام برسانید ضمنا انجام بیش از سه تکرار تقلبی مجاز نیست چرا که در حقیقت دارید بیشتر از عضلات کمکی کار می کشید تا عضله اصلی
چند مثال دیگر از سیستم تقلبی
نشر از جانب (به همان شیوه تمرین جلو بازو) سر شانه هالتر (‌با استفاده از خم کردن زانوها)

  • پیش خستگی

ابتدا با یک حرکت تک مفصلی عضله هدف تمرین داده می شود و سپس فشار مضاعفی با حرکت چند مفصلی به آن وارد می شود این حرکت مناسب عضلاتی است که در حرکات چند مفصلی هنوز انرژی دارند ولی عضلات کمکی خسته شده و مانع ادامه تمرین می شوند.
مثلا
جلو سیم کش ۱۲×۳
اسکات ۱۰×۳
یا
قفسه دستگاه فلای ۱۲×۳
پرس سینه هالتر ۸ – ۱۰ – ۱۰
هنگام تمرین پرس سینه معمولا عضله دلتوئید جلوئی (‌سر شانه) و پشت بازو (‌سه سر) زودتر خسته می شوند و مانع انجام فشار کامل به عضله سینه می شوند بنابراین می توان قدری با حرکات قفسه عضله سینه را پیش خسته کرد تا در انجام تمرین اصلی فشار کاملی به آن وارد کرد.
نکته مهم در این نوع تمرین این است که در هنگام انجام اولین حرکت نباید تا ناتوانی پیش رفت بلکه باید مقداری وزنه انتخاب کرد که قدری عضله خسته شود و انرژی اصلی را برای تمرین دوم گذاشت.

  • ست های کم کردنی (‌ادامه دار)

این نوع تمرین بیشتر برای دستگاهها به کار می رود که امکان کم کردن وزنه به سرعت و به سادگی وجود دارد اما چنانچه در تمرین خود تنها نیستید می توانید در حرکات با وزنه آزاد هم از این روش استفاده کنید و یکی از تکنیکهای شوک دهنده بسیار عالی است در دوران حجم کاربرد خیلی زیادی دارد.
نحوه انجام آن به این شکل است که به محض رسیدن به ناتوانی قدری از مقدار وزنه کم می کنیم و تمرین را ادامه می دهیم (کم کردن وزنه ها را می توان چند بار تکرار کرد) معمولا این حرکت را تا ۳۰ تکرار و بیشتر انجام می دهند.

  • سیستم منفی

برای تمرین به این شیوه باید کاملا عضلات شما آماده و گرم باشد و نحوه انجام آن به این شکل است که با افزایش مقدار وزنه به میزان حدودا ۳۰ درصد بخش مثبت حرکت را به طور کامل توسط یار تمرینی طی می کنیم و بخش منفی را به آرامی و با کنترل کامل انجام دهید.
استفاده از این شیوه تمرین هر چند وقت یک بار موجب افزایش قدرت عضلانی و حجم عضلات شما خواهد شد اما نباید به طور مداوم و در تمامی جلسات از این شیوه استفاده کرد ضمنا توجه داشته باشید که حریف تمرینی شما باید کاملا با تجربه و آشنا به شیوه کمک کردن و دارای قدرت عضلانی کافی باشد چونکه بخش مثبت حرکت باید کاملا توسط او طی شود.

  • تکرار های نیمه

انجام نصف تکرار از ابتدای ست (‌به علت افزایش وزنه ها)‌ یا چند تکرار آخر و هنگام بروز ناتوانی سیستم تکرار نیمه نامیده می شود و هر چند هفته یکبار به کمک این روش می توان به قدرت و حجم عضلانی افزود این روش هم مانند سیستم تقلبی نباید به شکل عادت و روش همیشگی تمرین در بیاید بلکه شیوه اصلی تمرین باید بر تمرین با مقدار وزنه کافی برای تکرارهای کامل باشد.

آیا این مقاله مفید بود؟ امتیاز دهید

اولین امتیاز را بدهید
مقالات تصادفی

اگر سوال جدیدی دارید در زیر این مطلب مطرح کنید تا به سوال و جواب ها اضافه شود.

2 پاسخ

  1. سلام.خیلی ممنون از سایت خوبتون.من چند وقته ک شما را دنبال میکنم واقعاً عالی هستید.دو تا سوال مبتدی دارم:
    ۱-بعضی افراد را میبینم ک با وزنه سنگین تمرین میکنن البته نه در حد صدمه آسیب دیدن ولی تو حرکت ۱۰ تکراری از ۴ ب بعد دیگه نمیتونن کامل اجرا بکنن و انگار دارن زیر وزنه له میشن،شخصی میگفت این اشتباهه ک وزنه سنگین برداشت و فقط تند تند تکرار کرد،هر رفت و برگشت باید ۴ ثانیه طول بکشه و عضله در کل ۴۰ تا ۶۰ ثانیه برای هر ست تحت فشار باشه؛آیا این حرف درسته؟
    ۲-در مورد سیستم تمرینی اگر بر فرض ۵ ست از زیاد به کم داشته باشیم مثلا ۲.۷-۲.۹-۱۵ میشه ست اول را سبک،دومی را سنگینتر،سومی سنگینترین ست و ۴و۵ را با فشاری بین ست ۲و۳ کار کرد؟مثلا ست اول۱۰کیلو دومی ۱۲،سومی۱۶(برای فشار بیشتر و نه در حد ناتوانی)و چهار و پنج ۱۴ کیلویی
    متشکرم

    1. ۱-حرکت باید سرعت متعادل داشته باشه نه کند نه تند
      ۲-وقتی تعداد کم میشود میتوانید وبهتراست یکم وزنه را زیاد کنید اگر هم نتوانید ایرادی ندارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درج آگهی بدنسازی