قند میوه ها
شما همواره مصرف میوه ها را توصیه می کنید، حتی در طول رژیم های چربی سوزی. مگر میوه ها حاوی مقدار زیادی فروکتوز نیستند و مگر این قند ساده مضر نیست و مانع چربی سوزی نمی شود؟!
اساسا واژه”مضر”، واژه ایست که ما برای کمتر ماده غذایی بکار می بریم چه برسد به میوه ها! تنها مواد غذایی که از نظر ما واقعا مضر بشمار می آید، غذاهایی است که در تهیه آنها از روغن های ترانس استفاده می شود (از جمله مارگارین، انواع شیرینی جات و…).
اما برسیم به سوال اصلی شما. فروکتوز قند ساده ایست که تحت شرایطی می تواند مشکل ساز باشد، وقتی به فرمهای صنعتی آن و به مقدار گسترده در تولید مواد غذایی استفاده شود. بعنوان مثال در فرم شیره ذرت که امروزه در تولید انواع نوشابه ها مورد استفاده قرار می گیرد. واقعیت این است فروکتوز وقتی در مقادیر زیاد مصرف شود تمایل زیادی به ذخیره شدن به شکل چربی در بدن دارد.
با این حال، حتی نوشابه ها را هم می توانید بعنوان بخشی از وعده پس از تمرین خود مصرف کنید، چون در این وعده خاص از روز، مصرف قندهای ساده به تسریع ریکاوری کمک می کنند. البته بازهم فرمهای دیگر از کربوهیدراتهای تند هضم از جمله دکستروز انتخاب بهتری برای پس از تمرین بشمار می آیند ولی فروکتوز هم می تواند بخشی از کربوهیدرات پس از تمرین شما را تشکیل دهد.
اما در مورد مصرف میوه ها، اگر تنها یک یا دو عدد میوه در روز مصرف کنید، حتی در طول رژیم های چربی سوز، مقدار فروکتوز موجود در آن چندان قابل توجه نخواهد بود. در واقع مقدار فروکتوز موجود در یک عدد میوه که به همراه وعده غذایی مصرف شود، چندان باعث نوسان سطح انسولین نخواهد شد. بعنوان مثال ممانعت از افزایش سطح انسولین پیش از تمرین، در چربی سوزی بهینه موثر است. به همین دلیل، اغلب میوه ها انتخاب خوبی برای وعده پیش از تمرین بشمار می آیند.
ضمنا فیبر موجود در میوه ها می تواند تاثیر فروکتوز آنها را کاهش دهد. البته به یاد داشته باشید که بسیاری از میوه ها علاوه بر فروکتوز حاوی گلوکز هم هستند. وقتی میوه ای مثل سیب یا موز مصرف می کنید، آنقدر هم که تصور می کنید فروکتوز وارد بدنتان نمی شود. در واقع با مصرف یک عدد میوه فروکتوز بسیار کمتری دریافت می کنید تانوشیدن یک لیوان نوشابه.
منبع: فلکس